Поштовани родитељи,

Расписан је конкурс за упис деце у нашу установу, за радну 2020/2021. годину. Ово се односи само на до сад неуписивану децу, за децу која су већ у вртићу не подноси се поново пријава

Примају се захтеви родитеља за:

 • Јаслене групе: деца рођена у периоду од 1. марта 2019. до 29. фебруара 2020. године.
 • Припремне предшколске групе: деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године.

 

Вртић "Дечје Царство", Добродошли
Добродошли

Захтев за упис деце родитељи не предају лично, већ ће се од 1. априла образац пријаве налазити на порталу euprava.gov.rs. (кликните, улогујте се на сајт еУправе и пронађите наш вртић у списку, упутство можете да погледате ОВДЕ)

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, a достављање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу родитеља није потребно, јер се аутоматски прибављају. Када попуните образац, наша установа ће доделити деловодни број захтеву и обавестити Вас (преко портала, на начин који сте изабрали: мејл или смс порука) о даљим корацима.

Сви родитељи који немају могућност да пријаву поднесу електронским путем преко еУправе, могу то урадити и лично на шалтеру установе, након завршетка ванредног стања. У нормалним околностима конкурс би трајао од 1. до 30. априла, али због ванредне ситуације биће продужен до 15. маја 2020.

Важно: Због ванредне ситуације, за упис у припремни предшколски програм се НЕ доноси потврда о здравственом прегледу детета, већ ће се она предати након завршетка ванредног стања. За јаслене групе лекарско уверење се не доноси, већ се предаје у последњој недељи августа и не утиче на рангирање деце.

Накнадно се може донети и следећа допунска документација којом се остварују одређена права:

 1. Потврда о смештају детета у одговарајућу установу или хранитељску породицу
 2. Решење о признавању права на социјалну помоћ
 3. Решење о инвалидности родитеља (ратни војни инвалид)
 4. Одговарајући доказ да је родитељ прогнано или расељено лице
 5. Препорука Центра за социјални рад за пријем детета у установу
 6. Одговарајући доказ да је самохрани родитељ
 7. Одговарајући доказ о тешкој болести детета у породици или родитеља
 8. Извештај лекара о статусу детета са сметњама у психофизичком развоју или детета са инвалидитетом
 9. Одговарајући доказ да је дете треће или свако наредно по реду рођења у породици

 

Ову допунску документацију треба доставити на email: dopunska.dokumentacija@vrticplana.rs. Контакт особа за допунску документацију је Срна Рајић, srna.rajic@vrticplana.rs, тел: 065 25 14 403. Ову документацију можете донети и лично након завршетка ванредног стања.

Пријем захтева за упис деце у целодневни и полудневни боравак за већ формиране групе, врши се током целе године, а упис је могућ уколико постоје слободна места у групама.

Након истека рока за пријем захтева, упис је могућ уколико постоје слободна места у групама.

За сва питања стоји Вам на располагању секретар установе путем телефона 026 514 104 у периоду од 7 до 13 сати, као и мејл установе posta@vrticplana.rs, а можете да поставите питање и овде:

Питање у вези са конкурсом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.