Седиште Предшколске установе “Дечје царство“ се налази у центру Велике Плане на адреси Булевар Деспота Стефана број 38.

Контакт телефон централног објекта је 026/514-104.

Далеке 1977. установа је своју основну делатност  обављала у централном објекту у три васпитне групе. Увођењем васпитних група на целодневном трајању број деце се повећаво и континуирано растао па данас централни објекат броји преко пет стотина малишана смештених у три повезана објекта: “Чаролију“, “Свитац“ и “Петар Пан“ у 20 васпитних група са различитим врстама програма:

  • Јаслени узраст (1 – 3 године) – осам група
  • Деца од три до пет и по година – девет васпитних група
  • Припремни обавезни програм (пред полазак у школу) – три васпитне групе

 

Са децом ради 26 васпитача и 18 медицинских сестара васпитачког смера. О правилној исхрани, превентивној здравственој заштити, хигијени простора и исправности уређаја и опреме брину кувари, сестре на превентивној здравственој заштити, сервирке, помоћно техничко особље и домари.

Поред радних соба деци је на располагању фискултурна сала у којој се, осим физичких активности, одржавају и разноврсни догађаји културног и уметничког садржаја намењени родитељима, деци и запосленима. У централном објекту родитељима је на располагању стручна служба Установе (педагoг, логопед, стручни сарадник за физичко васпитање). Радне собе, двориште и остали заједнички простори су опремљени у складу са новом програмском концепцијом „Године узлета“ уз континуирано стручно усавршавање кадра за непосредан рад са децом, међусобну хоризонталну размену и рефлексију.

У непосредној близини централног објекта налази се Основна школа “Свети Сава“, Библиотека „Радоје Домановић“, Центар за културу „Масука“ као и бројни објекти са којима дуги низ година имамо успешну сарадњу.

Рад централног вртића се заснива на отворености према локалној заједници кроз континуирано учешће родитеља и јачање партнерског односа са друштвеном средином.

Галерију слика можете да погледате ОВДЕ.