Објекат „Младост“ се налази у Милошевцу, на адреси Моравска ББ.

Контакт телефон: 026/801-581

У Милошевцу је 1976. године отворен објекат „Младост“ као део Комбиноване предшколске установе „Савка Кукаљ“. Свој рад започиње са две припремне предшколске групе у четворочасовном трајању. Како се повећавао број деце појавила се потреба за увођењем различитих врста програма па осим четворочасовних уводе се и целодневне јаслене и мешовите групе.

Сарадња са Центром за породични смештај деце чије седиште у Милошевцу је од великог значаја за нашу Установу. Деца из хранитељских породица се успешно интегришу у заједницу вршњака па је из године у годину обухват деце све већи. Данас вртић има две јаслене, једну мешовиту и једну групу деце у години пред полазак у школу. Са децом раде четири васпитача и четири медицинске сестре васпитачког смера. Вртић тренутно похађа 100 малишана.

Осим деце која су у систему вртић је организовао и посебан облик рада у сарадњи са ЦИП центром и Светском банком под називом Снажни од почетка – дајмо им крила у трајању од три сата који обухвата децу која нису уписана у редовне вртићке групе.

Поред радних соба објекат у свом саставу има кухињу за припремање и дистрибуцију оброка, фискултурну салу опремљену потребним спортским реквизитима и справама за правилан раст и развој деце и пространо двориште.

Галерију слика можете да погледате и ОВДЕ.